Sanmedi doet mee aan een europees onderzoeksproject

Sanmedi is vanwege haar expertise, gevraagd te participeren in een Europees AAL onderzoek naar de beschikbaarheid van toegankelijke toiletten in (semi) openbare ruimtes. De werknaam van dit kleine voorbereidende onderzoek is Toilet4me. Wij zijn natuurlijk super trots op onze deelname!

AAL staat voor Ambient Assist Living: door het gebruik van intelligente producten en het aanbieden van diensten op afstand, waaronder zorgdiensten om ouderen langer thuis te laten wonen door hun autonomie te vergroten en hen te helpen bij het uitvoeren dagelijkse activiteiten. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie en in Nederland loopt de financiering via ZonMW.

Het Toilet4me project richt zich op ouderen en de behoeften die ze hebben bij het gebruik van een toilet buitenshuis in semi-openbare omgevingen zoals winkelcentra, musea, theaters, maar ook in horecagelegenheden of hotels en vakantieparken.

Het consortium bestaat uit projectleider Technische Universiteit Wenen (TU Wien), Carecentre software (Oostenrijk), Resto VanHarte (Nederland), Instituto Pedro Nunes (Portugal), Beia Consult Int. (Roemeniƫ), Caritas Diocesana de Coimbra (Portugal), Sanmedi bv (Nederland) en IHCare (Portugal).

De Barometer!

Wij zijn onderdeel geweest van het programma de Barometer! Zie hieronder ons fragment