meer dan 40 jaar ervaring

ook voor WMO en WLZ

vrijblijvend advies en offertes door specialisten

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Laatste nieuws van Sanmedi

Proef met modern toilet bij Waterrijck in Heemskerk

Een van de dingen die ouderen en mensen met een beperking tegenhoudt om op pad te gaan, is toiletbezoek. Bij Sanmedi geloven we al jaren dat moderne technologie in een toilet hier een oplossing in kan zijn. Om die reden zijn we sinds 2020 partner van het Europes project Toilet For Me. Een project dat werkt aan de ontwikkeling van een hypermodern toilet met verschillende functies die bijdragen aan een schoon, veilig en zelfstandig te gebruiken toegankelijk toilet. Om te weten wat gebruikers ervan vinden doen we in december een proef met een modern toilet bij Waterrijck in Heemskerk, onderdeel van Viva Zorggroep. 

Test bij Waterrijck in Heemskerk

Voor de proef werkt het project Toilet For Me samen met locatie Waterrijck-Heemskerk, onderdeel van Viva Zorggroep. Een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen. Zij gaan het moderne toilet testen in hun brasserie en activiteitencentrum. Een plek waar ouderen van binnen en buiten de locatie zelfstandig samen komen. Daar is een toilet met de volgende moderne functies geplaatst: sta-op functie, douche-WC, bewegingssensor en vereenvoudigde afstandbediening. Bezoekers kunnen van dit toilet gebruik maken. Aan deze diverse gebruikersgroepen (ouderen, zorgpersoneel, familie, vrijwilligers) wordt vervolgens gevraagd wat zij vinden van dit moderne toilet.

Waterrijk

Toilet For Me: een modern toegankelijk toilet

Het Europese project Toilet For Me is een samenwerking tussen acht organisaties uit zes verschillende europese landen. Het doel van het project is een modern mindervalide toilet voor de semi-publieke ruimte ontwikkelen, dat toegankelijk, gebruiksvriendelijk en schoon is en zo bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen en toiletbezoek geen belemmering is om op pad te gaan. De Nederlandse partners die betrokken zijn bij het project zijn Stichting Gouden Dagen, Sanmedi en Sanitronics. Het project wordt gesteund door AAL en ZonMW.

Resultaten test 1e Toilet For Me prototype

“Als de schouwburg zo’n slim toilet heeft, dan kan ik er eindelijk weer heen!.” Dergelijke mooie reacties kregen we van bewoners van zorgorganisatie Heilig Hart in Kortrijk tijdens het testen met het eerste Toilet For Me prototype. Met name de sta-op-functie (diagonale lift) en automatisch verstelbare hoogte (verticale lift) werden gewaardeerd. 

In december 2021 is het eerste Toilet For Me prototype getest met bewoners van zorgorganisatie Heilig Hart in België. Dit prototype was voorzien van een verticale en diagonale lift, een eenvoudige afstandbediening en een sensor die op basis van lichaamslengte automatisch de juiste hoogte voor zitten en opstaan bepaald. Uiteindelijk zal het toilet ook worden uitgerust met veiligheidssensoren, een douche-WC, zelfreiniging en luchtreiniging. Het tweede prototype verschijnt in het voorjaar van 2022 en zal wederom met gebruikers getest gaan worden.

www.toiletforme.com

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-