meer dan 40 jaar ervaring

ook voor WMO en WLZ

vrijblijvend advies en offertes door specialisten

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Douchebrancards

Douchebrancards

Sanmedi biedt een reeks hoogwaardige, vaste of elektrisch verstelbare douchebrancards die een stabiel platform bieden dat geschikt is voor wisselende volwassenen en kinderen in verschillende omgevingen:

  • scholen
  • instellingen
  • ziekenhuizen
  • particuliere woningen

Alle douchebrancards bij Sanmedi douche aanpassingen zijn gemaakt van materialen die robuust zijn en bestand tegen reinigingsmiddelen. Bij het ontwerp van de producten is rekening gehouden met de huidige ergonomische en hygiënische eisen, terwijl tegelijkertijd een hoog niveau van gebruikerscomfort wordt gewaarborgd.

Ergonomie en veiligheid in huis en op de werkplek

In hoogte verstelbare douchebrancards zijn niet alleen een kwestie van comfort. Ze gaan over ergonomie en veiligheid.

Ergonomie en een douchebrancard?

De traploze hoogteverstelling zorgt ervoor dat het altijd mogelijk is om de tafel op de ergonomisch juiste hoogte in te stellen.

Veiligheid met douchebrancards

Om het risico op het beknellen van vingers te minimaliseren, moet de afstand tussen de uiteinden van de douchebrancards en de dichtstbijzijnde muur of iets dergelijks minder dan 25 mm of meer dan 300 mm bedragen.

Douchebrancards

Douchebrancards zijn essentiële hulpmiddelen voor liggende verzorging in aangepaste badkamers. Deze brancards bieden een veilige en hygiënische oplossing voor mensen die niet zelfstandig kunnen staan of zitten tijdens het douchen.

Materialen voor een douchebrancard

De brancards zijn gemaakt van waterbestendige materialen zoals roestvrij staal of kunststof, waardoor ze bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk te reinigen zijn. Ze zijn ontworpen met oog voor ergonomie, waardoor zowel de verzorger als de zorgbehoevende comfortabel kunnen werken tijdens het douchen. De verstelbare hoogte en kantelbaarheid van de brancards zorgen voor een ergonomische werkhouding voor de verzorger, wat rugbelasting helpt voorkomen. De zijhekken aan de brancard bieden extra veiligheid en voorkomen dat de zorgbehoevende per ongeluk van de brancard rolt.

Extra comfort in de aangepaste badkamer

Voor extra comfort zijn sommige douchebrancards uitgerust met zachte, waterdichte kussens. Deze zorgen niet alleen voor een aangename douche-ervaring, maar voorkomen ook huidirritatie en drukplekken. In een aangepaste badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de juiste installatie en bevestiging van de douchebrancard. De brancard moet stevig aan de muur of de vloer worden bevestigd om maximale stabiliteit te garanderen.

Zorginstellingen

Voor zorginstellingen en mantelzorgers bieden douchebrancards een waardevolle oplossing om de persoonlijke hygiëne van zorgbehoevenden te waarborgen en het doucheproces veilig en efficiënt te laten verlopen. Met de juiste douchebrancard kunnen zowel de verzorgers als degenen die zorg nodig hebben genieten van een comfortabele en waardige douche-ervaring in een aangepaste badkamer.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-